Кои телефони први добиваат Android 8.0 Oreo

Објавено на 22.08.2017 во НовостиКои телефони први добиваат Android 8.0 Oreo

Потемнувањето на Сонцето донесе и нова верзија на Android оперативен систем. Google маестрално го направи презентирањето на осмата верзија, која се нарекува Oreo. Google потврди дека тестирањето на Android Oreo веќе е имплементирано кај операторите, што значи дека сопствениците на смартфоните Pixel и Nexus 5X/6P наскоро ќе добијат надградба. 

Новите телефони од останатите компании ќе добијат Android Oreo во наредните месеци. Уште на Google I/O конференцијата беше најавено за новите опции на Android Oreo: „слика-во-слика“ модулот ("Picture-in-Picture"), "Notification Dots" за подобрена селекција на текстот, подобрено искуство со известувањата, "autofill" опција, беџови за апликациите и многу други нешта. Android Oreo ќе го ограничува бројот на апликациите што работат во позадина, што ќе придонесе за долготрајна автономија на батериите. www.blog.google. Во меѓувреме, компанијата BlackBerry се огласи дека моделот KEYone ќе биде надграден со новиот Android 8.0 исто така.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}