YouTube има ново лого и нови корисни алатки

Објавено на 30.08.2017 во НовостиYouTube има ново лого и нови корисни алатки

YouTube доби сосема поинаков дизајн, кој е достапен за сите мобилни и десктоп платформи. Поентата со новиот дизајн е почист и едноставен изглед, посуптилен за употреба, со таканаречен „темен модул“. Затоа може белиот дизајн да го промените во црн со цел да можете полесно да го употребувате ноќе.

Црната боја помалку ги изморува очите. Логото е исто така освежено, пред кое сега стои "play" копчето. Новото лого ќе работи на екрани со различни дијагонали и може да се собере во случај ако нема доволно место на екранот за да се прикаже.

Адаптивниот прозорец за пуштање видеа е исто така иновација, со која автоматски ќе се прошируваат сите видеа вертикално, со цел да го исполнат цел хоризонтален екран, наместо да ги емитува снимките со црни линии како досега. За мобилната апликација мора да кликнете за надградба на YouTube преку Google Play Store. Како ви се допаѓа?

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}