Видео: Роботот Ејми е усовршен за човечка интеракција

Објавено на 04.09.2017 во НовостиВидео: Роботот Ејми е усовршен за човечка интеракција

Кинеската компанија Amy Robotics на IFA саемот во Берлин ги демонстрираше можностите на новиот хуманоиден робот AMY A1 кој е креиран за помош на луѓето во различни ситуации, како грижа за луѓе со непосредна комуникација што може да се искористи за чување на стари луѓе, потоа може да се активира во услужните дејности како ресторани или пак да дава информации на пример во банки.

AMY A1 роботот има напредна вештачка интелигенција особено во делот на препознавање на човечки глас. Роботот може да детектира гласовни команди на одалеченост од 5 метри дури и со бучава, како и да препознае од која насока доаѓа гласот. 

Според Amy Robotics главна цел ќе биде развојот на апликации преку соодветен софтверски пакет со алатки кој девелоперите и програмерите ќе може да го искористат за своите идеи. Наскоро се очекуваат повеќе детали за пласманот на роботот Amy А1 и неговата цена. 
 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}