YouTube даде целосна HDR 10 поддршка за Galaxy S8/S8+

Објавено на 08.09.2017 во НовостиYouTube даде целосна HDR 10 поддршка за Galaxy S8/S8+

YouTube е новиот видео сервис кој овозможи целосна поддршка за HDR 10 стандардот со кој располагаат супер смартфоните Galaxy S8 и Galaxy S8 + со тоа што овие видео капацитети ќе важат и за гледање на видеа на каналите во живо.

Со Galaxy S8 и Galaxy S8 + на YouTube без никакви проблеми ќе може да гледате видеа со неверојатни 1440p резолуција со 60 фрејма во секунда. Претходно слична поддршка за HDR 10 стандардот на Galaxy S8 овозможи и Netflix.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}