WhatsApp воведе одличен новитет за видео разговорите

Објавено на 09.09.2017 во НовостиWhatsApp воведе одличен новитет за видео разговорите

WhatsApp иако започна како апликација за допишување со текот на времето додаде многу нови опции за корисниците. Сега на ред е и подобрување на самите видео разговори со тоа што е воведен новитетот „слика во слика“ кој подолго време се чекаше бидејќи е стандарден кај сличните апликации за видео повици.

Со новитетот слика во слика корисниците ќе може да излезат од главната апликација на WhatsApp и да продолжат да разговараат преку видео повикот. Новитетот веќе се доставува за Android 8.0 Orep верзијата на WhatsApp.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}