Нема Oreo, ниту Nougat надградба за BlackBerry Priv

Објавено на 11.09.2017 во НовостиНема Oreo, ниту Nougat надградба за BlackBerry Priv

BlackBerry ги разочара корисниците на Android смартфонот BlackBerry Priv откако соопшти дека нема да изврши надградба на системот со поновите верзии како Android 7.0 Nougat, па уште помалку и со најновата верзија Android 8.0 Oreo. 

Од BlackBerry не ја посочуваат точната причина зошто нема да следат нови надградби на Priv смартфонот кој беше пуштен во 2015 година, но пречката најверојатно лежи во веќе искористената меморија. BlackBerry Priv отсега ќе добива само безбедносни надградби на софтверот.
 Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Mate 10 Pro
  • G6
  • 3310 (2017) 3G
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 3
  • 2
  • 105 (2017)
 


{}