Тим Кук: Apple iPhone не е само за богатите

Објавено на 12.09.2017 во НовостиТим Кук: Apple iPhone не е само за богатите

Тим Кук, извршниот директор на Apple во интервју за Fortune магазинот потенцираше дека не е вистина тврдењето дека производите на компанијата вклучувајќи ги и iPhone смартфоните со високите цени се наменети само за богатите луѓе. 

- Мислам дека број еден начинот на кој Apple го менува светот е преку производи кои се како алатки за луѓето кои им овозможуваат да прават работи кои инаку не би можеле да ги направат - да креираат, да играат или да учат, вели Кук.

Според Кук може да се купи iPhone за 300 долари, додека пак вкупно на пазарот има над 1 милијарди Apple уреди, а секој од нив не е богат што е доволен доказ дека Apple е намнет за поголема група на луѓе. 

 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}