HTC подготвува U11 смартфон како дел од Android One

Објавено на 13.09.2017 во НовостиHTC подготвува U11 смартфон како дел од Android One

HTC според повеќе веродостојни извори на познати ликстери подготвува прв смартфон како дел од Android One програмата наменет за интернационалниот пазар, а тоа ќе биде HTC U11 Life уредот. 

Од првата протечена слика за HTC U11 Life не се остава впечаток на премногу квалитетно изработен смартфон поради гломазното тело, но секако главен акцент ќе биде ставен на ниската цена. 

HTC U11 Life ќе работи со оригиналната верзија на Android 8.0 Oreo системот што значи редовно и подолготрајно ќе добива софтверски надградби благодарение на соработката со Google.
 

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}