270.000 продадени Samsung Galaxy Note 8 во Јужна Кореја

Објавено на 20.09.2017 во Новости270.000 продадени Samsung Galaxy Note 8 во Јужна Кореја

Samsung Galaxy Note 8 беше пуштен во продажба во петокот, при што биле продадени неверојатни 270,000 примероци во Јужна Кореја. Колку за споредба, минатата година од моделот Samsung Galaxy Note 7 беа продадени 160,000 примероци откако премиум фаблетот беше пуштен во продажба, што е речиси двојно зголемување на продажбата.

Samsung Galaxy S8 исто така имаше рекорд од 260,000 продадени премиум телефони, купени веднаш по пуштањето во продажба. Ова значи дека интересот на купувачите е драстично зголемен во временски рок од 1 година. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}