Windows XP и Vista ќе бидат напуштени од Mozilla во јуни

Објавено на 09.10.2017 во НовостиWindows XP и Vista ќе бидат напуштени од Mozilla во јуни

Mozilla Firefox конечно одлучил да каже збогум на одамна напуштените оперативни системи на Microsoft. Windows Vista е оперативен систем што се користи во многу низок процент, при што Microsoft пред 4 години го пензионираше легендарниот и никогаш непрежален Windows XP. 

Се уште има многу корисници што користат XP, а со оглед на тоа што се уште тој е присутен на пазарот со учество од 5,68%, тогаш мора да се знае дека Mozilla Firefox конечно престанува да дава нативна поддршка за Windows XP и Windows Vista. Ако користите било кој од овие два оперативни система, редно време е да го надградите вашиот Windows, затоа што од јуни веќе Mozilla ќе престане со поддршка за XP и Vistа.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}