TSMC гради мега фабрика за да го задржи Apple

Објавено на 10.10.2017 во НовостиTSMC гради мега фабрика за да го задржи Apple

TSMC ќе започне со градба на нова мега фабрика во која ќе вложи неверојатни 20 милијарди долари. Главниот дел од производството на новата фабрика на TSMC ќе биде наменето токму за нивниот најголем клиент Apple за снабдување со процесорите за iPhone и iPad моделите.

Во новата фабрика ќе продолжи актуелниот договор во кој Apple самиот ги развива и дизајнира своите процесори, но му треба надворешен партнер за нивно склопување.

Досега најдобри резултати прикажа TSMC, додека пак со брендови како Qualcomm компанијата од Купертино влезе во судир.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}