Apple развива флексибилен смартфон заедно со LG

Објавено на 12.10.2017 во НовостиApple развива флексибилен смартфон заедно со LG

Apple одбра нова област во која директно ќе му конкурира на Samsung па затоа со здружени сили со LG заеднички работат на развој на флексибилен смартфон кој ќе може да се превиткува.

LG ќе биде задолжен за развој на OLED дисплејот кој ќе се превиткува, додека пак Apple ќе го искористи својот софтвер за иновативни алатки, апликација и решенија.

Првиот флексибилен iPhone треба да биде готов до 2020 година со што диркетно и навремено ќе се судри со проектот на Samsung.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}