Samsung го смени шефот на Bixby

Објавено на 12.10.2017 во НовостиSamsung го смени шефот на Bixby

Samsung донесе одлука да го смени Ри ин Џонг досегашниот шеф на одделот во компанијата кој го развиваше гласовниот асистент Bixby кој се базира на вештачка интелигенција. 

На негово место доаѓа Чунг еј Сeoк кој доаѓа од софтверски оддел од САД, па можбие овој потег е направен со цел Bixby подобро и побрзо да се развива на англиски јазик кој заостана во првичниот пласман на Galaxy S8. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}