Alibaba ќе биде рамо до рамо со Google, Amazon и Microsoft

Објавено на 12.10.2017 во НовостиAlibaba ќе биде рамо до рамо со Google, Amazon и Microsoft

Alibaba претендира да стане глобална етаблирана компанија, нејзиниот основач Џек Ма има големи планови, со тоа што сака да биде рамо до рамо со гигантите како што се Microsoft, Google и Amazon. Онлајн продавницата број 1 сака да ја зацврсти својата позиција и уште повеќе да се издигне. Новата реконструктивна иницијатива во компанијата се нарекува DAMO, што фактички означува „Discovery, Adventure, Momentum и Outlook“.

Најмоќната кинеска платформа за онлајн трговија Alibaba сака да прерасне во бренд со инвестиција од 15 милијарди долари, односно ќе изврши одредени промени со кои сака да ја зголеми продажбата на својата платформа. Џеф Занг, еден од извршните директори на Alibaba соопшти дека во наредните 3 години нови истражувачки центри ќе бидат отворени низ цел свет и во нив ќе работат неколку стотици експерти.

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}