Chilli International креираше телефон „фиџет спинер“

Објавено на 12.10.2017 во НовостиChilli International креираше телефон „фиџет спинер“

Фиџет спинер(fidget spinner) или на македонски кажано „вртелешката“ е најпопуларната играчка годинава. Сега е направен и телефон по овој пример. Годинава имаше многу навала во еден период и не можевме да пројдеме преку улица без да видиме како се продаваат на секој агол овие вртелешки.

Поради огромниот интерес и зависноста на луѓето, кинеската компанија Chilli International направила и телефон по ваков примерок. Телефонот има дисплеј од 1,4 инчи, доаѓа во 6 различни бои и има меморија од 32MB, која може да се зголеми со мемориска картичка со плус 8GB.

Во суштина, телефонот е многу едноставен и не би можел да привлече никакво внимание за неговиот дизајн да не биде направен така што може да се врти како фиџет спинер. Има само Bluetooth и интернет прелистувач. За оваа играчка ви требаат само 20 долари. ТИе се наводно ефикасни во намалувањето на анксиозноста.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}