HTC има добар месец, лоша година

Објавено на 12.10.2017 во НовостиHTC има добар месец, лоша година

HTC во целата лоша година која ќе ја памети како една од најслабите во својата историја ако ништо друго барем може да се израдува на подобриот месец септември 2017 каде бележи двојно повеќе приходи во споредба со август. 

HTC остварил вкупно 215 милиони долари оперативен приход и се претпоставува дека удвојувањето се должи на испораката на новите Pixel 2 смартфони наменети за Google.

Лошата вест е ако се спореди со септември 2017 приходите опаднале за околу 30%, што значи дека дури и „бустот“ кој го добија од Google можеби не е целосно доволен за да го извлече тајванскиот производител од калта. 

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}