iOs 11 за кратко е најупотребуваниот систем на Apple

Објавено на 13.10.2017 во НовостиiOs 11 за кратко е најупотребуваниот систем на Apple

По само речиси еден месец од активирањето iOS 11 прерасна во најупотребуваниот оперативен систем на Apple кој според последните мерење се наоѓа кај речиси половина од сите iPhone смартфони и iPad таблети.

iOs 11 според употребата го надмина неговиот претходник iOs 10 со 47,3% учество кај уредите на Apple заземајќи го првото место за многу кратко време. 

Уште 46% од корисниците се уште се на постарата iOs 10 верзија, па се очекува поголем дел од нив да ја инсталираат новата надградба, додека пак останатите користат смартфони и таблети од постарите генерации кои немаат технички можности за надградба. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}