Полицијата во Дубаи ќе ги фаќа криминалците со летачки мотори

Објавено на 14.10.2017 во НовостиПолицијата во Дубаи ќе ги фаќа криминалците со летачки мотори

Дубаи постојано ја подобрува опремата на полициските служби, со тоа што прво им купи Lamborghini полициски возила, а веќе имаат и автоматски роботи. На ред се летачките мотори Scorpion, што моментално се во тест фаза.

Дизајнот на Scorpion потекнува од Hoversurf, руска компанија за развој на технологија. Моторот лета со четири пропелери од страна на возач кој управува со него. Scorpion лета најмногу со брзина до 60 км на час во рок од 25 минути максимално, и има седиште само за еден. Моторот може да лета и автономно без возач, но додека да стигне до таа фаза, моментално ги управува исклучиво човек.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}