Видео од НАСА со фиџет спинер и моќта на гравитацијата

Објавено на 15.10.2017 во НовостиВидео од НАСА со фиџет спинер и моќта на гравитацијата

Ренди Бресник, астронаутот од НАСА, се снимал во Меѓународната вселенска станица, од каде објави видео со фиџет спинер (fidget spinner). Ако одите во вселената еден ден, вака ќе можете да си играте со фиџет спинер:

„Фиџет спинер во вселената. Колку се врти? Не сум сигурен, но одличен начин е да се експериментира во вселената со Њутновите закони“, напишал Ренди на Twitter. Астронаутот успешно експериментирал и се забавувал со законот за гравитација на Њутн во вселената. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}