WhatsApp ја активираше Live Location услугата

Објавено на 18.10.2017 во НовостиWhatsApp ја активираше Live Location услугата

Апликацијата за допишување и повикување WhatsApp ја активираше новата услуга Live Location која на корисниците ќе им овозможи да ја споделат со контактите локацијата на која во моментот се наоѓаат.

Live Location на WhatsApp ќе биде заштитена со енкрипција за да нема повреда на приватноста, а корисниците ќе може да одберат кој ќе ја види нивната локација од контактите и колку долго. 

Во групните пораки ако повеќе корисници ја активираат Live Location тогашт сите споделени локации ќе се прикажат на иста мапа. Новитетот Live Location за WhatsApp ќе се доставува серверски па така корисниците на Android и iOs ќе нема потреба ништо дополнително да инсталираат. Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}