Bixby 2.0 ќе работи од со смартфони до фрижидери

Објавено на 19.10.2017 во НовостиBixby 2.0 ќе работи од со смартфони до фрижидери

Новата верзија на Bixby 2.0 гласовниот асистент на Samsung е во интезивни подготовки со засилување на вештачката интелигенција како и на разбирањето на команди на англиски јазик за интернационалниот пазар. Како што се очекуваше Bixby 2.0 ќе биде наменет за многу поширока палета на уреди и ќе „излезе“ од смартфоните.

Се поизвесно е дека Bixby 2.0 ќе работи на поврзување на смартфонот со било кој смарт уред на Samsung, односно ќе може да се активира на телевизори, смарт звучници, па дури и фрижидери. 

Главната предност на Bixby 2.0 е што ќе го разбира природниот говор на корисникот и така ќе може да одговори на командите. Исто така Bixby 2.0 ќе има отворена можност за развој на нови примени од страна на заинтересираните програмери.

Автор: Aleksandar Stankov


Прочитајте повеќе:


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}