Google Assistant ќе се активира со нова гласовна команда

Објавено на 23.10.2017 во НовостиGoogle Assistant ќе се активира со нова гласовна команда

Од Google пристигнува вест дека нивниот персонален асистент ќе се активира со нова команда која е многу поприродна во секојдневниот говор. Новитетот започнува со паметниот звучник Google Home, а ќе продолжи и кај останатите смарт уреди кои работат со Android системот.

Така покрај OK Google, сега ќе може да се користи и Hey Google за активирање на асистентот и внес на гласовни команди за извршување на најразличен вид на задачи преку вештачката интелигенција на Google Assistant.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}