Google: 100.000 долари ако хакирате Android апликација

Објавено на 24.10.2017 во AndroidGoogle: 100.000 долари ако хакирате Android апликација

Тој што ќе успее да хакира апликација од Play Store и да ја поправи, ќе биде награден со 100.000 долари од Google. Поентата е тоа што компанијата сака да ги открие безбедносните пропусти на апликациите. 

Компанијата го направи ова затоа што се критикува премногу за нарушена безбедност во Play Store. Фокусот на вниманието сега е во безбедноста на апликациите откако Google ги лансираше новите модели на Pixel 2 и Pixel 2 XL. Компанијата Check Point соопшти официјално дека детектирала 50 вируси во апликациите што биле преземени 4.2 милиони пати пред да бидат избришани. Вирусите не влијаат само врз Play Store, туку и врз начинот на кој се лансира оперативниот систем Android.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}