Galaxy S9 ќе биде првиот Samsung модел со скенер под дисплејот

Објавено на 26.10.2017 во НовостиGalaxy S9 ќе биде првиот Samsung модел со скенер под дисплејот

Овогодинешниот Galaxy S8 го вгради сензорот за отпечатоци на прсти на задниот панел, но тоа сега ќе се промени. Samsung Galaxy S9 ќе биде првиот телефон што ќе презентира сензор, кој ќе биде интегриран во дисплејот. 

Сензорот би требало да биде во форма на круг, сместен на предната страна, на дното на дисплејот. Се уште нема потврда за тоа, како ниту за досегашните нагодувања за телефонот. Galaxy S9 ќе има Snapdragon 845 процесор, а корејската компанија ќе ги откупи сите залихи на напредниот процесор.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}