Nokia 8 има многу лоши бои на екранот

Објавено на 26.10.2017 во НовостиNokia 8 има многу лоши бои на екранот

HMD Global со новиот модел Nokia 8 многу се доближи до премиум класата барем кога се во прашање спецификациите, но по направените тестови се открива дека дисплејот има лош израз на боите со многу ниска температура која не е одраз на инаку високата QHD резолуција од 1440 x 2560 пиксели.

Главен проблем е ладниот израз на бои со изразена сина нијанса што го прави дисплејот на Nokia 8 многу полош споредено со слични модели како iPhone 8 Plus и Samsung Galaxy Note 8. 

Најверојатно главната причина за ниското ниво на температури на боите е да се направи екранот на Nokia 8 многу посветол што во одредени ситуации како употреба на отворено при рефлексија на сончева светлина е добро, но вака се прави голем компромис со самиот израз.
 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}