Apple тврди - Нема проблеми со FaceID квалитетот

Објавено на 26.10.2017 во НовостиApple тврди - Нема проблеми со FaceID квалитетот

Apple ја демантира сторијата на Bloomberg според која бил направен компромис за компонентите за новитетот Face ID на iPhone X па поради недостиг на делови за набавка кај пристигнатите компоненти е намален квалитетот за сметка на поголем кванитет. 

Од Apple тврдат дека тоа не е вистина и дека секој модел на iPhone X ќе има идентичен квалитет на Face ID скенерот со кој се отклучува екранот преку скенирање на лицето на корисникот. 

iPhone пристигнува на 2 ноември и Apple тврди дека одвај чека корисниците да се уверат во можностите на новиот Face ID скенер како и целокупните перформанси при што нема направено никакви компромиси со добавувачите на компонентите.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}