Microsoft прави чуден таблет со Windows 10 ARM

Објавено на 27.10.2017 во НовостиMicrosoft прави чуден таблет со Windows 10 ARM

Microsoft развива концепт на таблет на превиткување кој би имал двоен екран и би работел на Windows 10 оперативниот систем, но со послабата ARM платформа која не го овозможува целосното десктоп искуство. 

Главната цел на Microsoft Andromeda таблетот кога ќе се превитка е да може лесно да се смести во џебот на корисникот како вообичаените смартфони. Таблетот евентуално би пристигнал кон крајот на следната година.

Оваа информација е доста чудна бидејќи повторно се користи кодното име Andromeda, а исто така одамна Microsoft не направил нешто значајно со ARM платформата која не е баш воодушевувачка за користење. 
 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}