Кои 10 милијардери во Америка поседуваат 127 милијарда долари

Објавено на 29.10.2017 во НовостиКои 10 милијардери во Америка поседуваат 127 милијарда долари

На списокот Forbes 400 се најдоа најбогатите луѓе во САД, за кои е направена проценка на недвижностите и нивните уметнички дела, накит, автомобили и авиони, до датата 17 октомври, 2017 година. Силициумската Долина во САД е центарот на милионерите, од кои десетте најбогати поседуваат неверојатни 127 милијарди долари. 3% од најбогатите милионери во САД што имаат најмалку 2 милијарда долари се со годишна возраст под 37 години, што се родени помеѓу 1981 и 1998 година.

1. Марк Цукерберг – 71 милијарда;
Возраст: 33
Компанија: Facebok
Место на Forbes 400: 4

2. Дастин Московиц – 13.6 милијарда долари;
Возраст: 31
Компанија: Facebok
Место на Forbes 400: 32

3. Лукас Волтон – 13.2 милијарда долари;
Возраст: 31
Компанија: Walmart
Место на Forbes 400: 33

4. Скот Данкан – 5.5 милијарда долари;
Возраст: 34
Компанија: Pipeline company Enterprise Products Partners
Место на Forbes 400: 97

5. Нејтан Блекарчик – 3.8 милијарда долари;
Возраст: 34
Компанија: Airbnb
Место на Forbes 400: 186

6. Џо Гебиа – 3.8 милијарда долари;
Возраст: 36
Компанија: Airbnb
Место на Forbes 400: 186

7. Риши Шах – 3.6 милијарда долари;
Возраст: 31
Компанија: Healthcare media company Outcome Health
Место на Forbes 400: 206

8. Боби Марфи – 3.1 милијарда долари;
Возраст: 29
Компанија: Snapchat
Место на Forbes 400: 248

9. Еван Шпигел – 3.1 милијарда долари;
Возраст: 27
Компанија: Snapchat
Место на Forbes 400: 248

10. Хулио Марио Санто Доминго III – 2.4 милијарди долари;
Возраст: 32
Компанија: Anheuser-Busch InBev
Место на Forbes 400: 340

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}