Со Google Maps ќе може да ги разгледувате сите планети

Објавено на 29.10.2017 во НовостиСо Google Maps ќе може да ги разгледувате сите планети

Google Maps полека прераснува во апликација што ќе може да ве води насекаде во светот и целата вселена. Maps е одлична напредна апликација со најмногу опции во споредба со сите други GPS апликации што ве водат на непознати локации.

„Пред 20 години се лансираше леталото Касини на патување што ќе ги открие тајните на Сатурн и неговите месечини. За време на мисијата, Касини испрати половина милион фотографии до Земјата, овозможувајќи им на научниците да ги реконструираат овие далечни светови со неверојатни детали“, велат од Google.

Google не престанува на не изненадува. Воведена е нова опција на Maps, со која ќе може да ги истражите планетите Венера, Меркур, Плутон, Јупитер, Сатурн. Новата функција ви овозможува да се префрлите на кое небесно тело сакате, да го вртите во круг, и да ја менувате локацијата на планетите. Очигледно, само небото е граница за Google. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}