Први импресии за претстојниот модел iPhone X од Стивен Леви

Објавено на 31.10.2017 во НовостиПрви импресии за претстојниот модел iPhone X од Стивен Леви

Стивен Леви е првиот човек што го тестираше првиот iPhone пред 10 години, а сега ја има ексклузивната можност да го тестира и јубилениот модел iPhone X. Новинарот од Wired има долгогодишно искуство и неговиот збор пред јавноста има тежина. 

Леви пренесува дека телефонот има совршен дизајн, дисплеј со одлична големина од 5,8 инчи и максимално намалени рамки. Голема предност на iPhone X е што батеријата трае 2 часа со активен дисплеј, што значи дека ако го користите умерено, може да трае цел ден. Со Face ID имал одлично искуство и тука нема утка, освен кога неколку пати морал поубаво да погледне во дисплејот за да може да го отклучи телефонот. Ова е добро и може да се занемари, но Face ID може да ви побара и дополнително да гестикулирате со прстот за да го отклучите. Од тој аспект Apple треба поубаво да ја усоврши оваа технологија поради одредени неправилности и сложениот процес.

Двојната камера е одлична и нема да имате проблеми кога ќе фотографирате со новиот интерфејс за камерата, која реагира многу брзо. Останете со нас до следните импресии, кога официјално ќе излезе и ќе го тестираме iPhone X.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}