Илон Маск: Има милијарди на контото, но сепак нема канцеларија

Објавено на 07.11.2017 во НовостиИлон Маск: Има милијарди на контото, но сепак нема канцеларија

Илон Маск е бизнисмен со милијарди долари на своето конто, но сепак нема своја канцеларија. Сите се чудат како е возможно да води две компании, а сепак да нема официјална канцеларија. Работата е во тоа што Маск постојано го менува местото на работење секогаш кога има интервенција на различни места.

„Секогаш ја преместувам масата и всушност, немам маса. Се преместувам секаде каде што Tesla има проблем. Верувам дека лидерите мора да бидат први на борбената линија и затоа сум тука“, рекол Илон Маск.

Претходно пишувавме дека лидерот на Tesla Inc. кампуваше на кровот на Gigafactory во Спарк, Невада, па врз основа на тоа можеме да заклучиме дека моментално работната маса му е таму. Инаку, Tesla официјално соопшти дека компанијата забележала најголема квартална загуба и дека има застој со производството на Model 3.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}