Motorola изненади на американскиот пазар со двоен раст

Објавено на 08.11.2017 во НовостиMotorola изненади на американскиот пазар со двоен раст

Motorola и натаму е на петтото место според пазарното учество и бројот на продадени смартфони во САД, но тоа што изненадува е нивниот двоен раст во третиот квартал од годинава споредено со истото тримесечје лани.

Motorola од 1,1 милион продадени смартфони лани, годинава успеал да ја удвои бројката со 2,1 милион продадени смартфони во третото тримесечје. Исто така пазарниот удел од 2,7% скокнал на 5,2%,

На врвот и натаму е Applе кој продал 12 милиони смартфони но за 1 милион примероци помалку од лани, а исто така има и пад на пазарното учество од 32,5% на 30% во третиот квартал годинава.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}