Google Earth: Загадувањето на воздухот во реално време

Објавено на 10.11.2017 во НовостиGoogle Earth: Загадувањето на воздухот во реално време

Приоритет за Google е прочистувањето на загадениот воздух на планетата Земја. На својата платформа Google Earth, отсега ќе се прикажува состојбата со воздухот во реално време. Проектот официјално започнува во САД, каде на одредени места се поставени уредите и се претставени резултатите од првите анализи за квалитетот на воздухот. 

Ваквите информации од Google Earth може да бидат релевантни за да се употребуваат во науката и за различни истражувања од страна не експертите. Мерењата откриваат каде се најголемите сообраќајни загадувачи, и какво е влијанието што доаѓа од овој дел. Ова е едноставен и ефикасен начин за да следиме во реално време каде се случуваат најголемите загадувања, а ваква технологија поседува моментално само Google.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}