iPhone X има проблем со кочење на екранот

Објавено на 10.11.2017 во НовостиiPhone X има проблем со кочење на екранот

Корисниците на iPhone X кои се наоѓаат во потешки зимски услови му се пожалија на Apple дека екранот на смартфонот се кочи при многу ниски температури и не реагира на допир. Кочењето може да трае и до десетина секунди пред iPhone X да почне да реагира како што треба.

Од Apple велат дека го пронашле проблемот со „замрзнувањето“ на дисплејот на iPhone X и за да се реши истиот ќе следи софтверска надградба. Како што се ближи зимата ова може да биде голем предизвик за Apple.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}