iPhone X и iPhone 8 Plus се бараат повеќе од очекуваното

Објавено на 13.11.2017 во НовостиiPhone X и iPhone 8 Plus се бараат повеќе од очекуваното

Apple го зголемува производството на iPhone X и iPhone 8 Plus, затоа што побарувачката е поголема од очекувањата на компанијата. Се очекува iPhone X до крајот на 2017 година да биде продаден во 26 милиони парчиња. 

Проценката на Минг Чи Куо е дека Apple треба да го зголеми производството од 35% на 45% за iPhone X и iPhone 8 Plus. Во спротивно, за последниот квартал се очекува да се намали побарувачката за iPhone 8 од 50% на 60%. Во моментот компанијата на Стив Џобс продаде 6.3 милиони примероци од iPhone 8 Plus, додека 5.5 милиони се iPhone 8.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}