APPLE ГИ ИЗРАДУВА СВОИТЕ КОРИСНИЦИ И ГО ПОПРАВИ ПРОБЛЕМОТ СО АВТОКОРЕКЦИЈА ЗА БУКВАТА “I”

Објавено на 14.11.2017 во НовостиAPPLE ГИ ИЗРАДУВА СВОИТЕ КОРИСНИЦИ И ГО ПОПРАВИ ПРОБЛЕМОТ СО АВТОКОРЕКЦИЈА ЗА БУКВАТА “I”

Аpple корисниците кои постојано гледаа "А"? наместо "i" конечно може да дишат слободно. Во четвртокот, Apple (AAPL, Tech30) објави ажурирање на iOS за да се поправи проблемот што некои луѓе го доживеале кога малата буква "i" автоматски се коригира во "A" или во симбол прашалник. Овој проблем се појавил само кај корисниците на iPhone на својот најнов мобилен софтвер, iOS 11.1.

Новиот софтвер стартувал минатата недела и вклучува стотици нови опции на емоџи. Не само што овој проблем фрустрираше многу луѓе, туку некои дури и се пожалија на социјалните медиуми дека на Apple им е потребно премногу долго време за да го реши проблемот. "iPhone се соочи со признавање, но сѐ уште не го реши проблемот со буквите", дури напиша еден корисник на својот Твитер профил. Пред објавување на ажурирањето, Apple предложи да се заобиколи проблемот. На пример корисниците можеа да ги одберат поставките на тастатурата и да додадат замена на текст за да го избегнат проблемот. "За фраза, напишете со голема буква "I", изјави Apple на својата веб- страница. "За кратенка, внесете со мала буква " i "." Новото ажурирање исто така фиксираше проблем каде "Еј Сири" - кој е всушност гласовниот асистент на Apple - престануваше да работи. Не е невообичаено за новиот софтвер да има грешки. Претходната верзија на iOS 11 имаше проблем со апликацијата за калкулатори и погрешно го пресмета резултатот од 1 + 2 + 3. Останува корисниците да увидат и да споделат искуства со новата верзија на софтверот. Се надеваме на најдоброто од Аpple.

 
Најнови телефони
 
 • Watch Edition Series 3
 • Watch Series 3
 • Watch Series 3 Aluminum
 • Watch Edition Series 2 42mm
 • Watch Series 2 42mm
 • Watch Edition Series 2 38mm
 • Watch Series 2 38mm
 • Watch Series 2 Aluminum 42mm
 • Watch Series 1 Aluminum 42mm
 • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}