Bitcoin: Вредноста на криптовалутата падна за 25%

Објавено на 14.11.2017 во НовостиBitcoin: Вредноста на криптовалутата падна за 25%

Се уште е голем ризик тргувањето со криптовалутите, затоа што неговата вредност драстично расте и драстично се намалува. Претходно пишувавме за вртоглавото растење на вредноста на Bitcoin, додека сега изгуби дури 25% од својата вредност. Односно, од 7.900 долари падна на вредност од 6.000 долари.

Bitcoin е школски пример за финансиски балон, вели директорот на Credit Suisse Group, Тиџане Тијам. И покрај големиот пад, Bitcoin се уште е на многу високо ниво и во голем плус. Од почетокот на годината, неговата вредност порасна над 500%, а вкупната вредност се проценува на повеќе од 100 милијарди долари. 

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}