Какви промени ќе претрпат сториите на Facebook и Messenger?

Објавено на 14.11.2017 во НовостиКакви промени ќе претрпат сториите на Facebook и Messenger?

Facebook донесе одлука да направи измени во објавата на стории на мобилната апликација Facebook која е главен клиен за социјалната мрежа и на Messenger која служи за допишување и сите останати услуги.

Сега, корисниците со една објава на сторија ќе може автоматски да ја постават на Facebook или на Messenger и истата да се појави на двете апликации без потреба два пати да ја објавуваат истата сторија.

Ваквите промени ќе го поедностават процесот за тие кои секојдневно објавуваат свои стории со селфи слики или видеа без оглед дали пристапуваат од Facebook или од Messenger.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}