Видео: Повеќе за градот на Бил Гејтс

Објавено на 16.11.2017 во НовостиВидео: Повеќе за градот на Бил Гејтс

Деновиве постојано се пишува во екот на јавноста за новиот град што Бил Гејтс ќе го гради во Аризона. Градот треба да биде изграден по „смарт“ стандарди, во смисла на инфраструктура за автономни автомобили, дигитални мрежи, дата центри и друго.

Претходно пишувавме за утопистичкиот град на Гејтс. Сопственикот на Microsoft секогаш сака да иновира и да го движи светот напред. Тој е познат како голем филантроп, кој не жали пари за социјалните потреби на населението. 38.000 објекти ќе се изградат за малопродажба и канцеларии, а ќе има и 470 јавни училишта, плус 80.000 домови. Со тоа се очекува најмногу да се завлечат технолошките индустрии да се развиваат уште повеќе.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}