Дали Face ID на iPhone X е навистина безбеден?

Објавено на 18.11.2017 во НовостиДали Face ID на iPhone X е навистина безбеден?

Веќе неколку пати пишуваме за иновацијата Face ID на iPhone X, која се смета навистина за револуционерна. Face ID има три-димензионално мапирање на лицето и така се отклучува телефoнот, а може и да се извршува наплата. 

Претходно пишувавме за лажната 3D маска со која експерти измамиле сензори без проблем. А сега се појави и друго видео на кое може да се види како телефонот на мајката го отклучува и синот. Фактички, iPhone X е на мајката, а синот го отклучува оти си личи на неа. Според ова, колку безбедна е опцијата Face ID за нас?

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}