Дали Face ID на iPhone X е навистина безбеден?

Објавено на 18.11.2017 во НовостиДали Face ID на iPhone X е навистина безбеден?

Веќе неколку пати пишуваме за иновацијата Face ID на iPhone X, која се смета навистина за револуционерна. Face ID има три-димензионално мапирање на лицето и така се отклучува телефoнот, а може и да се извршува наплата. 

Претходно пишувавме за лажната 3D маска со која експерти измамиле сензори без проблем. А сега се појави и друго видео на кое може да се види како телефонот на мајката го отклучува и синот. Фактички, iPhone X е на мајката, а синот го отклучува оти си личи на неа. Според ова, колку безбедна е опцијата Face ID за нас?

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}