iPad Pro на мета на критики од Сатја Надела

Објавено на 18.11.2017 во НовостиiPad Pro на мета на критики од Сатја Надела

Apple со години го исмеваше Microsoft со "Get a Mac" рекламите, но сега е обратно. Ставот на Microsoft за Apple е дека Windows 10 компјутерите се подобри од Mac и затоа ја исмеваат идејата на Apple за iPad Pro како компјутер. 

Сатја Надела, извршниот директор на Microsoft пред новинарите даде изјава за iPad Pro индиректно, дека треба да си купат вистински компјутер, а не ваков уред. Тој ја критикува контрадикторноста на производот, оти Стив Џобс во минатото ги исмеваше стилусите, кои сега ќе бидат дел од iPad Pro. Меѓутоа, дали и колку вреди Microsoft Surface повеќе од iPad Pro?

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}