Новите iPhone модели со 5G ќе бидат со чипови од Intel?!

Објавено на 21.11.2017 во НовостиНовите iPhone модели со 5G ќе бидат со чипови од Intel?!

Изгледа дека Apple и Qualcomm нема да соработуваат повеќе, после неколку перипетии со тужби и влечкањек по судови. Apple почна да работи со Intel со iPhone 7, во кого изгледа дека гледа иден стабилен партнер за соработка.

Протекоа информации дека идните iPhone модели ќе имаат 5G LTE мрежа, поради идната соработка со Intel. 5G мрежата во блиска иднина ќе премине во нов стандард, па затоа Apple веќе планира да биде еден од предводниците на побрзата мрежа. Факт е дека 5G чиповите на Qualcomm се подобри од оние на Intel, но, најверојатно и тоа ќе се промени. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}