Пред 21 година ја фотографираше најпознатата позадина за Windows XP - Кој е тој

Објавено на 23.11.2017 во НовостиПред 21 година ја фотографираше најпознатата позадина за Windows XP - Кој е тој

Bliss (Благослов) позадината за Windows XP беше најпопуларната фотографија на сите времиња и претставува најгледаната слика воопшто во светот. Направена е од Чарлс О'Рир, кој сега има веќе 76 години, а неговата кариера не запира. Според проценките Bliss е видена од милијарда луѓе.

„Кога наполнив 76 години сфатив колку беше важна фотографијата Bliss за Microsoft во мојот живот. Како фотограф на најгледаната фотографија во историјата, уживав во секоја минута од славата“, вели О'Рир.

Чак во соработка со Луфтханза направил уште неколку преубави позадини, но овој пат се наменети за смартфоните. Новиот проект што го работи се вика New Angles of America и наменет е за корисници на смартфони.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}