Видео: Хакерите повторно го нападнаа Face ID на iPhone X

Објавено на 28.11.2017 во НовостиВидео: Хакерите повторно го нападнаа Face ID на iPhone X

Виетнамските хакери од групацијата Bkav повторно прикажаа начин на кој може да се измами Face ID скенерот за лице на iPhone X со прецизно изработена маска која може да биде употребена за манипулации при одобрување на парични трансакции и плаќања со Apple Pay системот.

Според Bkav скенерот за лице Face ID не е доволно безбеден за бизнисмените будејќи нивните смартфони може да бидат таргетирани од крадци и со мало вложување во 3D испечатена маска многу лесно да извршат кражба, злоупотреба на лични податоци и шпионирање.

 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}