Дали таткото на Bitcoin е Илон Маск?!

Објавено на 30.11.2017 во НовостиДали таткото на Bitcoin е Илон Маск?!

Теоријата на заговор е секогаш интересна. Вчера пишувавме дека Bitcoin надмина вредност од 10.000 долари, но дали знаевме кој стои зад оваа криптовалута и кој ја измислил? 

За татко на Bitcoin е прогласен Сатоши Накамото пред три години, но никогаш не дознавме кој е тој Накамото, дали станува збор за вистински лик, алијас, поединец или групација. Потоа се појави Сахил Гупта, кој работи како софтверски инженер во SpaceX. Тој тврди дека неговиот Bitcoin е измислен од Илон Маск. Тој го создал Bitcoin. Се разбира, докази за тоа нема, но Гупта вели дека има некои работи што може да се образложат зошто Маск го направил тоа.

Кога настана Bitcoin во 2008 година, сите се согласија дека е напишан од поединец или група што има високи познавања од економијата и криптографијата. Маск го има тоа. Второ, Bitcoin е напишан во програмскиот јазик C++. Маск го знае. Илон Маск се уште нема коментар и изјава за ова прашање.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}