Google тестира технологија за детекција на луѓе зад грб

Објавено на 30.11.2017 во НовостиGoogle тестира технологија за детекција на луѓе зад грб

Новата технологија на Google се вика „заштитник на e-екран“, но не е за удари, падови и оштетувања на екранот, туку за заштита од погледот на љубопитните луѓе. Технологијата е се уште во фаза на развој.

Заштитникот на e-екранот се базира на вештачка интелигенција, која со помош на предната камера препознава лица и движења што се наоѓаат зад корисникот. Може да погледнете на видеото одозгора колку е брза реакцијата на предната камера кога некој ќе ви се приближи.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}