iPhone ќе има свој матичен процесор од Apple

Објавено на 05.12.2017 во НовостиiPhone ќе има свој матичен процесор од Apple

Од наредната 2018 година Apple започнува со изработка на свои процесори, наменети за iPhone. Разбирлива е новата одлука на компанијата, со која очигледно сака да стане независна од Dialog Semiconductor, компанијата што изработува процесори за смартфони.

Амбициозниот план на компанијата на Стив Џобс е барем 50% од процесорите за смартфоните, да ги замени целосно со сопствено производство во 2018 година. Следствено на оваа вест, акциите на Apple се зголемија за мал процент. Дали ова значи дека iPhone ќе има поевтино производство и пониски цени?

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}