BlackBerry ќе и плати 137 милиони долари на Nokia

Објавено на 05.12.2017 во НовостиBlackBerry ќе и плати 137 милиони долари на Nokia

BlackBerry веќе долго време се обидува да се врати на пазарот на смартфони и да биде се исто како порано. За жал, иднината на компанијата е многу неизвесна. особено сега, со новата пресуда на Арбитражниот суд на Меѓународната трговска комора.

Пресудено е BlackBerry да плати 137 милиони долари оштета на Nokiа, затоа што не ги исполнил неговите обврски предидени со заемен договор за користење на заедничките патенти. BlackBerry ја тужеше Nokia за користење на одредена технологија во своите уреди, а сепак не платила никаква оштета на компанијата. Во обвинението се наведени вкупно 11 патенти.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}