До каде стигна iOS 11?

Објавено на 06.12.2017 во НовостиДо каде стигна iOS 11?

Apple има целосна контрола над системски надградби благодарение на единствениот екосистем на хардверот и софтверот и зависи само од себе кога е во прашање испраќање на надградбите. 

Сепак, покрај достапноста на новите верзии на iOs голема улога имаат и самите корисници, особено тие со постари смартфони и таблети кои пред некоја нова надградба се мислат дали да ја прифатат и како истата ќе влијае врз перформансите на уредот.

Според последните податоци iOS 11 за околу 3 месеци достигнал бројка од 59% присуство кај сите Apple смартфони и таблети. Претходната верзија на iOs 10 ја користат 33% од уредите, па така има уште простор за напредок на новиот софтвер до крајните корисници.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}